Titel: “FORBRYDELSE OG SAFT – digte, anekdoter og sandheder”
Forfatter: Peter Dyreborg
Udgivelsesår: 2021
Forlag: peterdyreborg.dk
Antal sider: 51
Målgruppe: Poesiinteresserede individer, der gerne vil læse let poesi med kærlig humor og et indblik i det at være (verdens næstbedste) far

Dette er et gratis anmeldereksemplar som jeg har modtaget af forfatter Peter Dyreborg. Tusind tak for det.

I dag, d. 19. november 2021, er det Mændenes Internationale Kampdag, og i dag udkommer poetryslamkongen Peter Dyreborg med en ny bog ” Forbrydelse og Saft – digte, anekdoter og sandheder”, der viser Dyreborg i en helt ny og skøn, følsom rolle, nemlig som far. Med denne bog hylder han faderskabet og det gør han på en dejligt jordnær og humoristisk måde.

Her er tale om en lille fin samling af digte, anekdoter og sandheder, hvor Dyreborg tager fat i hvordan det er at være far. Bogen lægger ikke op til debat på nogen måde, men det er heller ikke dens, eller Dyreborgs hensigt. Tvært i mod er det en bog, der først og fremmest, skal underholde læseren med sjove og skæve hverdagssituation mellem en far og en datter, og en mor og far og datter.  

Samlingen er en fin refleksion over dét pludselig at blive far. En refleksion over, hvordan livet kan ændres fra det ene til det andet øjeblik, og ikke mindst en refleksion over de skønne genialiteter et barn kan finde på at sige eller gøre. Som f.eks. hvor Dyreborg modtager en sølvmedalje, for at være verdens næstbedste far, af sin datter. Eller f.eks. hvor familien skal begrave et salatblad, datteren har tabt på gulvet under aftensmaden. 

”Forbrydelse og Saft” er en fin og velskrevet lille lommebog, der undervejs bringer smilet frem på ens læber. Den er hurtigt læst og jeg har en følelse af, at jeg kommer til at hive den op engang i mellem for at mindes nogen af de genialiteter, datteren fyrer af. 
Bogen kan læses af alle, da sproget er let og lige til i et hverdagssprog, med et humoristisk islæt, men alligevel med dybde og følelse. 

Det ville være synd at kalde ”Forbrydelse of Saft” for en højlitterær samling, men det gør heller ikke noget. Alle bøger behøver ikke være højtragende. Nogen bøger må gerne være jordnære, og jeg synes, at Peter Dyreborgs gør det til perfektion. 

Derfor synes jeg også at denne bo fortjener 5 bolcher. Da den gør det den skal. Den har underholdt mig hele vejen igennem og har været et fint afbræk i en frokostpause. 


Forbrydelse og saft - Peter Dyreborg
Forbrydelse og saft – Peter Dyreborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.